Festival med Åbo Bokcafé

9-11 augusti i Åbo

 
Bokcaféer har sedan 70-talet varit en plats för progressiv idédebatt och utbyte, och Åbos bokcafé är inget undantag - bildat 1981 är det nu en volontärdrivet kooperativ för bl.a. små förlag, kaffe, zines och debatter. Under vår vistelse i Åbo arrangerar Åbos bokcafé och RättBuss tillsammans ett festivalprogram som släpps löpande!

RÖDA STEN KONSTHALL

15 juli i Göteborg

Som en del av ett fyrverkeri av festival-startskott har vi äran att presentera en samverkan med Röda Sten konsthall. Som i en magisk verkstad bubblar det nu lite olika planer på hur vi skjuter av detta tillsammans. Vi börjar med en visning av utställningen och välkomnar påstigande festivaldeltagare i Göteborg med en invigningsskål! 

Läsning och festival-kick-off med Yolanda Bohm! 

14 juli mellan Stockholm och Göteborg

Yolanda Aurora Bohm Ramirez är föreläsare, aktivist, föreläsare och spoken word-poet. År 2017 utkom Bohms debut: poesiboken Ikon, på Brombergs förlag. På Resande Festival står hon för det storslagna startskottet!

Yolanda tar i Ikon läsaren med från barndomen i orten, till dans på barrikaderna och vidare ut i rymden i en kamp för att vara sig själv fullt ut.

Vi möter rasism, trånga kroppar och könsroller, kolonialism och svåra förluster, men också närhet, kärlek och transhumanistisk gemenskap. Nu reser vi oss tillsammans i gemenskap, inför Resande Festival.

KAUNAS ARTIST HOUSE

Huset byggdes som ambassad för Vatikanstaten i Litauen, blev förskola under Sovjettiden och är nu ett ateljé, utställnings- och aktivitetshus för konstnärer i Kaunas. I samarbete med Kaunas artist house (KNM) välkomnas Resande Festival till aktiviteter, fest och utställningar under vår period i Kaunas, 4-7 augusti!

VILKA STÄDER ÅKER VI TILL? NU AVSLÖJAS ALLT...

Efter många samtal, gedigen research, kompromisser och rykten - här kommer Resande festivals alla stadsbesök:

STOCKHOLM - GÖTEBORG - LEIPZIG - FÜSSEN - BOLZANO - CINQUE TERRE - LJUBLJANA - BRNO - RIGA - KAUNAS - ÅBO

<3

BILJETTSLÄPP-BONANZA!

Nu släpper vi äntligen biljetter till Resande Festival! Dessutom finns det Earlybird-biljetter för lite lägre priser för er som är redo att hugga till redan nu. 

Please reload

Program

Chilla, det kommer fler

programpunkter...