RättBuss festivalbuss mot Clandestino Botnik 2015

I år var första året som Clandestino Festival Botnik gästades av RättBuss som festivalbuss från Stockholm direkt till festivalområdet - och vi längtar redan tillbaka. Clandestino festival är en alternativ musikfestival med internationella artister som också inkluderar andra konstformer och samtal. Utöver festivalbussande agerade vi värmestuga under festivalen med en salig blandning 60-tal, festivalmusik, 90-tals hits och goa tryckare på högsta volym. 

RättBuss festivalbuss mot Norberg festival 2015

Norbergfestival 2015 gästades återigen av RättBuss som festivalbuss från Stockholm direkt till festivalområdet. Norbergfestival är en grym kombination av ny elektronisk musik, alternativa dansgolv i gruva och konst. Vi älskart! Vi körde tur och retur Stockholm - Norberg med Sparkly Ponys tunga technobeats och dessutom körde vi shuttlebuss på morgonen och under festivalnätterna!

ANDRA ÄVENTYR

Promo inför Safari: Stockholm på film och mediebilder av staden

En dystopisk anti-safari genom Stockholm där vi besöker Vasagatan, Stureplan och Mall of Scandinavia. I turistbussarnas hjulspår glider vi runt i vad som helt enkelt kan kallas den raka motsatsen till det Stockholm vi vill snacka om på våra safariturer.

 

Se parodin och öka peppen inför den onsdagen 22 juni när vi kör vår premiärtur. SPOILER: Den sista scenen i filmen är där bussbaren kommer att parkera efter turen. Det blir en trevlig kväll med våra guider Sonia Sagan och Ari Gunnar Thorstensson. I DJ-båset står DJ UFF & Robin Mengarelli från Pangea Cult. Tjohej!
I filmen: Peter som chaufför. Sonia som galen guide.

Guldbussen får makeover av RättBuss Crew

I juni 2015 satte RättBuss Crew tänderna i att rusta upp Guldbussen på två dagar och noll budget. Se resultatet! 

Läs mer om Guldbussen här >>>

Safari: Stockholm på bild och mediebilder av staden - Ari Gunnar Thorstensson & Sonia Sagan @RättBuss
00:00 / 00:00

Podcast från Safari: Stockholm på film och mediebilder av staden

I en serie av safaris ser vi oss om i vår huvudstad och granskar dess strukturer genom bortglömda platser, hippa platser, hatade och älskade platser för att fråga oss varför vi ser på dem som vi gör med hjälp av inbjudna talare. Resorna ser vi som möjligheter att träffas, ett forum för diskussion och samtal, för att samla tankar och kunskap om staden vi bor i. Turerna körs med Stockholmsveteranen Guldbussen och avslutas med att vi parkerar bussen på en trevlig plats och förvandlas till en bussbar med uteservering och musik. Bästa kombinationen av nya perspektiv på staden och en trevlig AW. 

Lyssna på våra talare i podden!

 

Ari Gunnar Þorsteinsson, filmvetare, lyfter funderingar kring hur Stockholm kan tolkas utifrån utvalda filmer. I ett djupt segregerat Stockholm finns en mängd bilder, men hur visas Stockholm på film idag? 

Sonia Sagan, konstnär och aktivist i föreningen Orten i Fokus, kommer att ta oss vidare på färden med utgångspunkt i Hagalund. Genom berättelser från locals genom tiderna växer en annan saga fram om samhället i staden, som står i kontrast till ekonomiska värden och mediabevakningen. 
 

Queerbussen - roadtrip i hela Sverige!

Se hela videobloggen - 10 städer i 10 avsnitt där vi pratar om HBTQ-frågor runt om i hela Sverige i samarbete med Cinema Queer sommaren 2014.

Live på RättBuss: The Drama

Svindlande musik och projektioner live på bussen på väg mot Samspels festival i Rosenhill 2012.

Live på RättBuss: Be The Bear

Det stencoola bandet Be The Bear spelar låten "Bump" ombord i samband med Brevnovellers releasefest.

Live på RättBuss: Kvartetten Raekan

Bandet spelar den fartfyllda låten "Möte" ombord i samband med en resa mot Göteborg.

Live på RättBuss: Ponytail Junkies

Under en av våra första barkvällar spelade Ponytail Junkies sina bombastiska toner.

Festivalbuss åt Fröjdeluckan

Vi tar en paus från festivalen och åker och badar med festivalbesökarna. Se 5.23 min in i klippet!

Skogsfesten 2013

Vi körde dit en musikdunkande, drinkfylld och glittertindrande festivalbuss. Senare på kvällen förvandlades bussen till en festivalscen med magiska akter och fylldes med varm och gosig irish coffee och spännande tedrinkar.

Filmare, klippare, ljud och narrator: Kristoffer Björkman

festivalbussande

RättBuss festivalbuss mot Psykjunta 2015

RättBuss ♥ att köra till Psykjunta! För tredje året i rad körde vi glada festivalbesökare och under resan Stockholm > festivalen spelade bandet Second Oracle en fantastisk spelning på E4:an! Vi arrangerade även en barnaktivitet för festivalbarn på festivalområdet - festivalmaskverkstad i gräset! När mörkret föll förvandlades bussen till värmande Irish Coffee-stuga och shuttlebussande mellan Alvesta C och festivalområdet blev det också. Vi längtar tillbaka!

RättBuss festivalbuss mot Skankaloss i Gagnef 2015

Denna sommar var första gången vi körde festivalbuss till fina festivalen Skankaloss i Gagnef! Det blev både festivalbuss från Stockholm och Shuttlebuss mellan festivalområdet och tågstationen för att på bästa sätt inleda festivalen ombord på RättBussen.

Live på RättBuss: Lovisa Olsson

Lovisa Olsson spelar sin musik på RättBuss festivalscen under Skogsfesten 2013.

Filmare, klippare, ljud och narrator: Kristoffer Björkman

Live på RättBuss: Samson for President

Utanför Kulturhuset stod vi med Poetry Slam scen under Kulturnatten 2012 i samarbete med Rötslam och korade vinnaren i Poetry Slam SM.

Välkommen hem till oss!

Under Stockholms Kulturnatt 2013 ockuperade Kulturföreningen Bussfolket den gula RättBussen och parkerade den utanför slottet. Vi bodde där under en dag och en natt och belyste på olika sätt bostadsbristen i Stockholm.

SR Metropol visar oss runt i RättBussen

Inför EU-valet 2014 körde vi olika busslinjer, tog upp folk och lät dem prata om politik i Sveriges Radio.